Nyereményjáték - Nyerj dedikált A végső titok könyvet!

santos-a-vegso-titok.jpgA Könyvfesztivál alkalmával a Könyvkritikák oldal ismét nyereményjátékot hirdet. A szerencsés J. R. dos Santos legújabb regényét, A végső titok dedikált példányát viheti haza, amelyet a Kossuth Kiadó ajánlott fel. 

A történet: Egy spanyol paleográfus a Vatikáni Könyvtárban az egyik legrégebbi fennmaradt Biblia-kéziratot, a Codex Vaticanust tanulmányozza. Hirtelen zajt hall a sötétben. Egy alak ráveti magát, és elvágja a torkát. Az olasz rendőrfelügyelő, Valentina Ferro, a híres portugál történész-kriptoanalitikust, Tomás Noronhát hívja segítségül a holttest mellett talált különös üzenet megfejtéséhez. Az esetet két másik gyilkosság követi. A nyomozás során Tomás és Valentina a Biblia rejtélyeinek kanyargós ösvényén találja magát. Ezen az ösvényen pedig eljutnak a Szentföldre, és meg sem állnak az Újszövetség utolsó titkáig. Jézus Krisztus valódi identitásáig. José Rodrigues dos Santos regénye valós adatokon, kutatásokon és idézeteken alapul. A szerző ismét bebizonyítja, hogy a rejtély nagymestere. A végső titok több mint regény: lerántja a leplet az Újszövetség legnagyobb rejtélyéről.

A portugál származású José Rodrigues dos Santos az idei Könyvfesztivál vendége lesz, az olvasók április 20-án találkozhatnak vele, 14 órától a Szabó Magda teremben tart előadást, ezt követően 15 órától a B18-as standnál dedikálja új könyvét. 

Aki esetleg nem tud eljönni a dedikálásra, annak itt a remek alkalom, hogy a szerző által aláírt példányt megszerezze. Ehhez nem kell mást tenni, mint válaszolni az alábbi öt kérdésre, a helyes megfejtést pedig a konyvkritika@citromail.hu oldalra elküldeni "Nyereményjáték - A végső titok" tárggyal. 

1. Ki a főszerkesztője a nemrég útjára indított Híres operettek sorozatnak?
T - Kerényi Miklós Gábor
B - Szirtes Tamás
A - Somogyi Szilárd

2. Mi a címe annak a hangoskönyvnek, amely Stephen King egyik írását tartalmazza Epres Attila előadásában?
L - Cujo
O - Napnyugta után
M - Kedvencek temetője

3. Sophie Hannah, a pszichothriller koronázatlan királynője harmadik regényével jelentkezik idén. Mi ennek a kötetnek a címe?
I - Bántó távolság
H - Idegen arcocska
M - Holtpont

4. Milyen idős Harrison, a Galamblélek c. Stephen Kelman-regény főhőse?
Á - 11
S - 12
E - 13

5. Mi a címe a Kossuth Kiadó legújabb magazin-sorozatának, amihez ajándék sütőforma jár?
N - Süssünk okosan!
S - Sütivarázs
F - BBC GoodFood

A helyes megfejtéseket április 21-ig, vasárnap éjfélig küldhetitek el! 

(Ha segítség kell, használd az oldal keresőjét vagy látogass el a Kossuth Kiadó honlapjára!)