Karácsonyi ajánló - Partvonal Kiadó

Kevesebb, mint három hét és itt a Karácsony. A fa alatt pedig mi is mutatna szebben egy értékes könyvnél? Ünnepi ajánlónk első állomásában a Partvonal Kiadó könyveiből szemezgetünk:

Alex Fergusson: Önéletrajz

Alex Ferguson, a világ egyik leghíresebb és legeredményesebb futballmenedzsere, a Manchester Unitednál eltöltött huszonhét év munka után, 2013 májusában bejelentette visszavonulását. Életpályája nem csak azok számára inspiráló, akik a klub vagy az angol futball lelkes hívei. Töretlen sikere mindenkinek példát mutat. Ő valóban élő legenda. Sir Alex visszaemlékezése most végre teljes kibontakozásában mutatja be e lenyűgöző életpálya eseményeit. (432 oldal, 3290 Ft)

Kinek ajánljuk? Férfiaknak, foci- és sportrajongóknak

 

Agatha Christie: Grand Tour - A krimi királynőjének nagy utazása

Agatha Christie napjaink egyik legnépszerűbb szerzője, 1922-ben azonban még csak ifjú feleség és anya volt, akinek első publikációi különösebb visszhang nélkül jelentek meg. Az addig gyakorlatilag csak Angliát ismerő fiatal írónő világ körüli útra indult férje oldalán a Brit Birodalmi Misszióval, és ez a nagy utazás, a Grand Tour örökre megváltoztatta az életét. Agatha Christie élményeiről őszinte hangvételű beszámolók, levelek, feljegyzések és saját készítésű fotók tanúskodnak, amelyeket az írónő unokája, e könyv szerkesztője gyűjtött egy kötetbe. A levelek nyomán egyszerre rajzolódik ki egy izgalmas írói személyiség kialakulása, valamint a századelő mesés és meghökkentő birodalmi miliője. (408 oldal, 4990 Ft)

Kinek ajánljuk? Nőknek, Christie-rajongóknak, utazóknak

 

Ferdinand von Schirach: Collini nem beszél

Mi késztet gyilkolásra egy embert, aki egész életében semmit sem követett el? Az olasz Fabrizio Collini 36 évig dolgozott szerszámkészítőként a Mercedes-Benz egyik németországi gyárában. Észrevétlen és feddhetetlen életet élt. Aztán egyszer csak egy berlini luxushotelben brutálisan meggyilkol egy idős férfit. Caspar Leinen, a fiatal, kirendelt ügyvéd induló karrierje nagy lehetőségét látja az ügyben, ám amikor megtudja, ki a gyilkosság áldozata, minden összekuszálódik. Ferdinand von Schirach német sztárügyvéd és író. A magyarul Bűnös? – 11 meglepő bűnügyi eset címmel megjelent első könyvében több száz esete közül a legizgalmasabbakat válogatta össze. Folytatása Ártatlan? címmel jelent meg. A Collini nem beszél a szerző első regénye, melyet a német bestsellerlisták első helye után számos nyelvre lefordítottak, és most végre magyarul is olvashatjuk. (152 oldal, 2690 Ft)

Kinek ajánljuk? Férfiaknak, jogászoknak, krimi-kedvelőknek

Tom Clancy - Célkeresztben

Tom Clancy, a katonai-politikai thriller mestere ezúttal újra kedvenc hősét, Jack Ryant állítja a cselekmény középpontjába, de most az új generáció is képviselteti magát. A CIA volt feje, Amerika első embere már visszavonult a nagy akcióktól, és épp az elnökválasztáson jelölteti magát. Fia, ifjabb Jack Ryan, apja nyomdokaiba lépve igyekszik a hírszerzésben kitüntetni magát a Campus veterán felderítői, John Clark és Domingo Chavez oldalán. Ám egy ellenséges csoportosulás megpróbálja befeketíteni apa és fia nevét. A titkos akciókban részt vevő fiú és az elnökválasztáson induló apa jó híre a politikai gyilkossággal megvádolt régi barát, John Clark kezében van… (776 oldal, 3990 Ft - Kapható e-bookban is!)

Kinek ajánljuk? Férfiaknak, politikai krimi-kedvelőknek, katonáknak, titkosügynököknek

 

Stacy Stiff: Kleopátra - Egyiptom királynőjének valódi arca

Kleopátra a világtörténelem egyik legtitokzatosabb asszonya. Palotáját elárasztotta az ónix és gránátkő csillogása, de még jobban a politikai és a szexuális intrika. A Pulitzer-díjas Stacy Schiff ragyogó életrajzi munkája friss és provokatív portrét rajzol Julius Caesarról és Marcus Antoniusról, de ami ennél is csodálatosabb: megismerhetjük Egyiptom utolsó királynőjének valódi arcát, aki sokkal több volt, mint a legendák csábos szépasszonya – ravasz stratéga, ügyes vitapartner és nagyon is rátermett uralkodó. (416 oldal, 3490 Ft)

Kinek ajánljuk? Nőknek, Egyiptom-rajongóknak, ókor-kedvelőknek

 

 

Maurice Druon: Az elátkozott királyok 1. - A vaskirály; 2 - A megfojtott királyné

A világszerte ismert Maurice Druon hétkötetes történelmi regénysorozata a 14. századi Franciaországba, az utolsó Capetingek és a százéves háború idejébe kalauzolja az olvasót. Szerelem, ármánykodás, sorozatos házasságtörések és diplomáciai cselszövések teszik még izgalmasabbá a valós történelmi alapokon nyugvó regényt. George R. R. Martin ajánlója: „Higgyenek nekem, az én viszálykodó dinasztiáim nem vehetik fel a versenyt a valóságos királyi házak szövevényével. Akár a történelem, akár a fantasy rajongója, Druon regényfolyama a székhez kötözi majd: ez az igazi Trónok harca.” (328/ 286 oldal, 2990 Ft)

Kinek ajánljuk? Történelem-kedvelőknek, férfiaknak, nőknek

 

Roberto Saviano: Zero, zero, zero

Az idei év egyik legjobban várt könyve, a Zero, zero, zero megjelenési időpontja egyelőre bizonytalan. A kiadó reménykedik benne, hogy 2014 első felében meg tud jelenni a kötetet - amely egyébként már nyomdakész állapotban van -, de a szerző, Saviano két hónapja elérhetetlen a nyilvánosság számára. Rejtőzködésének pontos oka, ahogyan tartózkodási helye is ismeretlen, de nagyban valószínűsíthető, hogy a könyv témája az, ami miatt szigorú őrizet alatt kell tartani a fiatal szerzőt. 
***
A Kiadó honlapján decemberben 1+1 akció van MINDEN könyvre, ajándékként pedig egy 1000 forintos utalványt is adnak a vásárlóknak, amit a kiadó webshopjában lehet beváltani a következő vásárláskor.