Átmenetei üresedés - megjelent!

atmenetiuresedes_3d_02.jpgMár karácsony előtt a hazai boltokban J. K. Rowling legújabb regénye

December 11-én, a karácsonyi szezon közepén kerül boltokba hazánkban a világhírű írónő legújabb, ezúttal felnőtteknek szóló regénye. Az Átmeneti üresedés a Gabo Kiadó gondozásában jelenik meg.

 A könyv, amely a világ számos országában már kapható, hasonló siker várományosa, mint az írónő számára világhírt hozó Harry Potter-széria. A regény az Egyesült Királyságban az előjegyzések és első napi eladások alapján minden idők második legjobb nyitányát produkálta (az első helyen Dan Brown Az elveszett jelkép című regénye áll, amely szintén a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg hazánkban). Angol nyelvterületen a megjelenést követő közel egy hónap alatt több mint egymillió példány fogyott a kötetből. Ráadásul a nagy sikerre való tekintettel a BBC bejelentette, hogy sorozatot készít a műből, amelyet 2014-ben vetítenek majd.

JKR_photo_02.jpg

 J. K. Rowling neve garancia a minőségre is, ahogy ezt a kritikák is bizonyítják. Míg a The Observer újságírója szerint elbeszélő tehetsége R. L. Stevensonéval, Conan Doyle-éval és P. D. Jamesével vetekszik, addig a Daily Express kritikusa így jellemzi a művet: „Napjaink osztályokba merevedett társadalmának pengeéles, fekete humorú ábrázolása… Rendkívül olvasmányos, modern tanmese.”

A történet egy angol kisvárosban játszódik, ahol a látszólagos béke ellenére súlyos társadalmi feszültségek bomlasztják a közösséget.

Az alig negyven-egynéhány évesen megboldogult Barry Fairbrother halála szó szerint felforgatja Pagford városkát. Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött számos viszály dúl. Gazdagok civódnak a szegényekkel, kamaszok a szülőkkel, feleségek a férjekkel, tanárok a tanítványokkal. Hamar kiderül, hogy Pagford nem az a háborítatlan, békés angol kisváros, aminek látszik. Barry átmenetileg megüresedett önkormányzati helye némelyekben szenvedélyes indulatokat kelt, másokat köpönyegforgatásra késztet.

Annyi tehát bizonyos, hogy J. K. Rowling eddig soha nem látott oldalát ismerhetik meg az Átmeneti üresedés olvasói, hiszen – a korábbiakkal ellentétben – egy felnőtteknek írt, sötét humorral átitatott regényről van szó, erős társadalomkritikai áthallással.

A regény december 11-től kapható hazánkban, a www.gabo.hu oldalon pedig közvetlenül megvásárolható a kiadótól.