Jön az Eredendő bűnösök befejező része

Ha jól sejtem, sokan örömtáncot fognak járni a most következő bejelentés miatt: az Athenaeum Kiadónál még idén tavasszal megjelenik Tiffany Reisz Eredendő bűnösök sorozatának a negyedik és egyben utolsó része. A sorozatot még évekkel ezelőtt az Egmont Kiadó indította útjára, ám a magyar könyvpiacról való kivonulás miatt számos más széria mellett ezt is félbe kellett hagyniuk. Habár jómagam nem olvastam a könyveket (és nem is tervezem), de tudom, mennyien várták a lezárást. A magam részéről csak annyit jegyzek meg, hogy roppant szimpatikus lépés az Athenaeum Kiadó részéről, hogy a folytatás borítójának megtervezésekor figyelembe vették az eddig magyarul megjelent kötetek előlapját, remélhetőleg, arra is gondolnak, hogy a polcon, egymás mellett jól mutasson a négy rész. (És ez egyben azt is jelzi, hogy van még esély arra, hogy a korábban megszeretett szerzők és sorozataik is kiadásra kerüljenek.)

Az Eredendő Bűnösök sorozat befejező része ott folytatódik, ahol a harmadik kötet félbemaradt: Nora Sutherlin, az ünnepelt dominatrix, a híres erotikus szerző egy szobában találja magát, két férfi társaságában. Más körülmények között élvezné ezt a kis játékot, de most partnerei nem játszani akarnak.
Hamarosan megérti: ha életben akar maradni, fogvatartói Seherezádéjává kell válnia, miközben bíznia kell abban, hogy szerettei - Wesley, Kingsley, de legfőképpen Soren - rá fognak jönni, hogyan mentsék meg.
Egy halottal azonban nehéz vitázni, és Marie-Laurie, Kingsley nővére és Soren elhunytnak hitt neje minden, csak nem kompromisszumkész. Egy sértett nőnél pedig nincs veszélyesebb ellenség, és bár Nora mindezt tudja, lassacskán mindent elmesél az asszonynak arról, hogyan lett egy katolikus pap szeretője, miközben egyre mocskosabb részleteket tár fel a múltból...
A háttérben Soren, Nora és Kingsley életének minden fontos szereplője csendben várakozik, hogy aztán az összekuszált szálakat kibogozva az olvasó is megtudja, kicsoda Nora Sutherlin valójában. Vagy legalábbis elhiggye, hogy tudja...

Megjelenik a Könyvfesztiválra (április 20.)!