Medve aludni megy

medve2.jpgSzerző: Bonny Becker - Kady MacDonald Denton
Cím: Medve aludni megy (A Badtime for Bear)
Fordító: Cséplő Noémi
Kiadó: Pongrác Kiadó
Oldalak száma: 56

SPOILERMENTES ÍRÁS!

Szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt írtam Becker és Denton mesesorozatának első kötetérő l. Az akkori kritikám végén kifejeztem abbéli reményemet, hogy hamarosan újabb részek látnak napvilágot a Medve és Egér sorozatból. Kívánságom - szerencsére - teljesült, és aminek felettébb örülök, hogy a második rész (Medve aludni megy) sokkal jobban a szívemhez nőtt.

Ebben a kötetben Medve, aki most már szívesen fogad látogatókat, de az éjszakáit szeretné továbbra is egyedül, békében és csendben tölteni. Egyik este azonban betoppan hozzá Egér, aprón, szürkén, ragyogó szemekkel, hogy ott töltse nála az éjszakát. Medvének eleinte nem igazán főlik a foga az egészhez, de végül rááll a dologra. Amit aztán később meg is bán, mert Egér valahogy nem tud olyan csendben maradni, mint ahogyan azt ő szeretné.

Akik szerették a Medve látogatóját, azok ezt a részt is imádni fogják. Ismét a megszokott stílusban lehet részünk, mint a történet, mind a rajzok terén. Ebben a kötetben is Egér tanítja a jó öreg Medvét, hiszen a mese végére kiderül, hogy néha bizony sokkal jobb, ha mellettünk áll valaki, mintha teljesen egyedül lennénk.

Amit ismételten csak dicsérni tudok, azok a rajzok. Őszinte mosolyt csalt az én arcomra is, ahogyan Medve két ujjában vitte fel Egér bőröndjét a lépcsőn, vagy ahogyan előkészül az alváshoz (pohár víz, párna felrázás). Persze itt is érvényes az a kijelentés, hogy a szöveg, ill. az illusztráció fele ennyire nem lenne jó, ha nem egymást egészítenék ki, de így tényleg száz százalékos a hatás.

Hasonlóképpen jókat nevettem a történeten, mint húgom, tehát ismét bebizonyosodott, hogy még nem tűnt el belőlem végleg a gyermek, meg az is, hogy ez a sorozat valóban minden korosztály számára ajánlott. Remélni tudom, hogy a maradék két kötet is hamarosan a könyvespolcunkon landolhat.

Értékelés: 10/10