Larten Crepsley májusban visszatér

Mint ahogyan a korábbi blogon többször is hírt adtam róla, Darren Shan visszatért a vámpírok világához: négy kötetben tárja elénk a tragikus sorsú Larten Crepsley gyermekkorát és életét, egészen addig, míg az össze nem fonódott Darrenével azon a bizonyos éjszakán. A sorozatot hosszas várakozás után a magyar olvasók is kézbe vehetik, az első kötet hivatalos megjelenési dátuma: május 31. A könyv a Gyilkos születik címet viseli, és az eredetitől eltérő borítóval jelenik majd meg. 

larten1.jpgAz első a legnehezebb…

A XIX. század elejének legsötétebb pillanataiban járunk, Angliában.  Larten Crepsley egy koldusszegény munkáscsalád sokadik gyermeke — nincs tízéves, de már napi tizennyolc órát dolgozik iszonyatos körülmények között egy selyemgyárban.

Egy nap történik valami, és a kisfiúnak menekülnie kell. Egyedül az egész világ ellen – senkire sem számíthat. Aztán megismerkedik a titokzatos Seba Nile-lal, aki egy új, lehetőségekkel teli világot mutat meg neki. Seba mellett átélheti azokat a kalandokat, amelyekről annyit álmodozott, csakhogy ehhez vámpírrá kell válnia.

Vajon képes-e Larten mindörökre hátat fordítani az emberiségnek, és átlépni abba a világba, ahonnan nincs visszatérés?

Móra Kiadó, 2013, 232 oldal, 2490 Ft