De mi a helyzet Assassin's Creed fronton?

Tavaly ilyenkor az Assassin's Creed-rajongóknak a játékok mellett pusztán Oliver Bowden évenkénti egy regényével kellett beérnie. Pár nap múlva, december 29-én debütál a mozikban az első mozifilm Michael Fassbender főszereplésével, és ezzel együtt az AC-univerzum is kitágulni látszik. Az elmúlt három hónapban egy további regény és egy színezőkönyv is megjelent, a Fumax pedig a jövő évet is az orgyilkosokkal kezdi. A Kiadó stabil olvasóbázisa a facebookon közzétett információk alapján már tudja, hogy mire számíthatunk, most ezen infók alapján igyekszem egy kis összefoglalót írni.

Kezdjük a legelején: Még jó pár évvel ezelőtt vette kezdetét az Ezio/Altair-ciklus, amely a következő négy kötetet foglalja magába a megjelenés sorrendjében. 1. Reneszánsz 2. Testvériség 3. Titkos keresztes háború 4. Jelenések. (A négy kötet kedvezményes áron megrendelő egy csomagban a kiadó honlapján.) A következő két könyv (Árulás, Fekete Lobogó) a Kenway-ciklus része, ebben az esetben a 6. kötet az 5. előzményregénye, ezek folytatása az Egység. (Az új hullám-sorozat három kötete is rendelhető egy csomagban, kedvezményes áron.) Az utolsó Bowden-regény az idén megjelent Alvilág. A magyar kiadás utolsó négy kötete méretben eltér az első négytől, az új részek már a Fumax Kiadó többi kiadványához igazodnak.

Idén ősszel egy új, az ifjúság számára készült trilógia első kötete is megjelent. Az Assassin's Creed - Last Descendants széria nyitánya A New York-i felkelés címet viseli.

Fülszöveg: Owen élete fenekestül felfordul, amikor apja, akit a fiú meggyőződése szerint ártatlanul ítéltek el, meghal a börtönben. Monroe, a fiú iskolájának informatikusa felajánlja neki, hogy egy Animus használatával lehetővé teszi Owen számára, hogy tisztázza apja nevét. Az eszköz segítségével ugyanis feltárhatja a saját DNS-ében rejlő genetikus emlékeket. Ám Owen nagyobb fába vágta a fejszéjét, mint hitte. A szimuláció alatt ugyanis felfedez egy ősi és nagy hatalmú, rég elveszettnek hitt relikviát – az Édenszigonyt. Két rivális titkos szervezet, az Orgyilkos Testvériség és a Templomos Rend semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze ezt az ereklyét. Owen számára hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy csak úgy menekülhet meg, ha ő találja meg először a Szigonyt. Monroe irányítása alatt Owen és néhány másik fiatal egy olyan szimulációba lépnek be, amely a DNS-eikben lévő közös emlékeken alapul: az 1863-as New York-i felkelés idejébe térnek vissza. Owen és társai súlyos kihívásokkal kerülnek szembe a forrongó város utcáin, ott megélt tapasztalatiknak pedig hosszú távú következményei lesznek
a jelenben. A többszörösen díjnyertes Matthew J. Kirby trilógiájában egy az Assassin’s Creed világában játszódó teljesen új történetet ismerhetünk meg, amely szorosan illeszkedik a kánonba, számtalan utalással a játékokra és a decemberben mozikba kerülő filmre.

A kötet 26 %-os kedvezménnyel rendelhető a kiadó honlapján!

A trilógia második kötete, A kán sírja 2016. december 27-én jelenik meg angol nyelven, a hazai kiadó megpróbálja a könyv februári megjelentetését, ha minden a terv szerint alakul, hamarosan előrendelhetővé válik a kötet. A New York-i felkelés borítója a Fumax saját munkája, a második részhez azonban az eredetit szeretnénk megszerezni, erről egyelőre folynak a tárgyalások.

Várható megjelenés: 2017. február

A január lesz az igazi Kánaán az AC-rajongóknak, hiszen aki lemarad a premierről, az még ebben a hónapban is megtekintheti a mozifilmet, valamint rögtön két regényre is lecsaphat. Az egyik ezek közül a hivatalos filmregény, a másik pedig egy új történet, az Eretnekség.

Christie Golden: Assassin’s Creed: A hivatalos filmregény

A Michael Fassbender főszereplésével készült Assassin’s Creed mozifilm hivatalos regényváltozata.

A sötétben munkálkodva szolgáljuk a fényt. Orgyilkosok vagyunk.
Callum Lynch nem jó ember. A halálsoron várja kivégzését, amikor váratlanul új esélyt kap az Abstergo iparvállalattól: amíg nekik dolgozik egy titkos kutatóbázison, életben hagyják. Egy a genetikai emlékezetet előhívó forradalmi technológiának, az Animusnak köszönhetően Callum Lynch a cég megbízásából átéli ősének, Aguilar de Nerha XV. századi Spanyolországban végbement kalandjait. Callum a régmúlt újraélése közben rádöbben, hogy egy rejtélyes titkos társaság, az Orgyilkosok tagjainak leszármazottja. Saját kíváncsiságától hajtva igyekszik felgöngyölíteni a rejtélyeket, amikkel szembesül Aguilar életén keresztül, és mérhetetlen tudásra tesz szert. A jelenbe visszatérve minden újdonsült  képességére szüksége lesz, hogy szembeszállhasson az orgyilkosok ősellenségével, a nagyhatalmú és elnyomó Templomos renddel. Callum Lynch ugyan nem jó ember. De azok, akik megmentették és ősei titka után kutatnak, mindennél rosszabbak.

344 oldal, 3495,- Ft
Várható megjelenés: 2017. január
Christie Golden: Assassin’s Creed: Eretnekség

Új, az Assassin’s Creed univerzumában játszódó történet a New York Times bestsellerszerzőjétől, Christie Goldentől! A magas rangú templomos, Simon Hathaway miközben egy Jeanne d’Arc oldalán harcoló őse emlékeit éli újra, lassanként a múlt olyan titkaira bukkan, amelyek veszélyes következményekkel járhatnak… nem csak rá, hanem az egész Templomos Rendre nézve. Végtelen összecsapás. Ősi bűn. Új felfedezés. Simon, mint a templomosok Belső Szentélyének tagja hideg fejjel és a szokott gyakorlatias hozzáállásával lát munkához az Abstergo Industry történelemkutatási részlegének új vezetőjeként. Azonban csillapíthatatlan kíváncsiságának köszönhetően magával ragadja a lehetőség, hogy őse, a legendás Jeanne d’Arc mellett harcoló Gabriel Laxaart emlékein keresztül első kézből tapasztalja meg a történelmet. Amikor első projektje részeként belép egy újonnan tervezett Animusba, meglepő tényekre bukkan arról, hogy milyen mélyen húzódik a templomosok és az orgyilkosok közötti konfliktus, és hogy mi mindenre képes Gabriel a nőért, akit egyszerre szeret és csodál. És köztük a legveszélyesebb igazságra: Hogy ki az eretnek… és ki az igazhitű.

440 oldal, 3790,- Ft
Várható megjelenés: 2017. január
És végezetül: pár héttel ezelőtt megjelent az Assassin's Creed színezőkönyv is. Azt hiszem ezeket senkinek nem kell bemutatni, a vámpírhullám, illetve a szado-mazo/erotikus regények sorozata után a felnőtt színezők lettek leginkább felkapva, ma már szinte mindenki megtalálhatja a számára kedves témát. (A mandaláktól kezdve a Trónok harcán és a Harry Potteren át egészen Fejős Éváig.)
Tele szemkápráztató rajzokkal az Assassin’s Creed játékokból! Ez a gyönyörű színezőkönyv olyan ikonikus jelenetek tartalmaz, mint amikor Ezio Leonardo da Vinci repülő szerkezetében cikázik Velence egén, Connor száguld a függetlenségi háború csatamezein, vagy Altaïr bizalomugrása egy várfalról. A kötet rengeteg mintát, képet és ábrát vonultat fel a történelemből, amelyek csak arra várnak, hogy az olvasó megtöltse őket színekkel és élettel.
96 oldal, 2995,- Ft 
És hogy mi várható a jövőben? Az szinte biztos, hogy a Last Descendants-trilógia harmadik része is érkezni fog valamikor, de ugye ez még Amerikában sem jelent meg. Valamint 2014 óta függőben van egy két kötetből álló AC-manga magyar kiadása is, de ez sajnos jogi problémák és egyeztetés miatt egy ideig ebben az állapotban marad.