Kristina Ohlsson Magyarországra látogat

Számomra óriási meglepetés és még nagyobb öröm volt, mikor megláttam Kristina Ohlsson nevét a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál dedikálói között. Elöljáróban tudni kell, hogy Ohlsson az egyik legnagyobb kedvencem a skandináv krimiszerzők közül (az általam eddig olvasott öt könyvéből négy megkapta a maximum pontszámot), így talán mondhatom - kis túlzással, persze -, hogy egy álmom válik valóra, ha összejön a találkozás. 

Ohlsson 2015. április 24-én, pénteken, délelőtt 10 órától fog dedikálni az Animus Kiadó standjánál (B4 stand) Camilla Grebe, szintén svéd krimiszerzővel közösen (utóbbinak ezidáig A terapeuta című regénye érhető el magyar nyelven). 

A szerzőről: Kristina Ohlsson 1979-ben született egy dél-svédországi városban. Jelenleg Bécsben él, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet terrorizmusellenes szakértőjeként dolgozik. 2009-ben jelent meg első krimiregénye, a Frederika Bergman és Alex Recht közös nyomozásairól szóló sorozat nyitókötete Mostohák címmel. Azóta a teljes sorozat (Elnémítva, Őrangyalok, Az 573-as járat, Dávidcsillagok) elérhető magyar nyelven. Legutoljára a napokban adta ki az Animus Kiadó a Lotus Blues című regényt. A szerző első, gyermekeknek szánt regénye, Az üveggyerekek 2013-ban jelent meg, azóta is a svéd sikerlisták első helyén áll. (A folytatás Az ezüstfiú címmel még idén várható.)

Eddig a szerző alábbi regényeiről írtam:

Fredrika Bergman-sorozat:

Mostohák
Elnémítva
Őrangyalok
Az 573-as járat

Az üveggyerekek-sorozat:

Az üveggyerekek