Őszi Picoult-nyereményjáték az Athenaeum Kiadóval - 2. rész

Hamarosan itt a tél, a hideg estéken pedig nincs is jobb, mint egy kényelmes meleg fotelben, ágyban pihenve könyvet olvasni. Az Athenaeum Kiadó jóvoltából négy napon keresztül játszhattok a Könyvkritikák oldallal értékes nyereményekért. Négy nap - négy nagyszerű regény - 4x3 válasz - négy nyertes!

A játék menete: A nyereményjáték időtartama 2015. október 26. - 2015. október 29. Az adott nap kérdéseit tartalmazó poszt pontban éjfélkor fog megjelenni az oldalon, onnantól kezdve 5 teljes napotok lesz rá, hogy elküldjétek a helyes megfejtést. (Éppen azért, mert számolunk azzal, hogy valaki mind a négy napot kint tölti.) Így tehát:

  • 1. nap: 2015. október 26. hétfő (0:00), határidő: 2015. október 30. péntek (23:59)
  • 2. nap: 2015. október 27. kedd (0:00), határidő: 2015. október 31. szombat (23:59)
  • 3. nap: 2015. október 28. szerda (0:00), határidő: 2015. november 1. vasárnap (23:59)
  • 4. nap: 2015. október 29. csütörtök (0:00), határidő: 2015. november 2. hétfő (23:59)

A helyes megfejtéseket minden esetben a konyvkritikanyeremenyjatek@gmail.com e-mail címre várjuk. 

Sorsolás és eredményhirdetés: 2015. november 3. kedd. A nyertesek a nyereményüket postán kapják meg. (Természetesen ez azt jelenti, hogy több nyertes sorsolunk, minden nap egyet, de ez nem jelenti azt, hogy ne próbálkozzatok meg mindegyik játékkal!)

A nyereményjáték célja egyben Jodi Picoult könyveinek népszerűsítésre, amelyek közül négy (A nővérem húga, Tizenkilenc perc, Törékeny, Szívtől szívig) nemrég egy új, letisztultabb, talán mondhatom, hogy impozánsabb borítóval látott napvilágot. Nem titok, hogy Picoult nálam benne van a TOP10 szerzők között, akinek eddig jóformán egyig regényében sem kellett csalódnom. Így külön öröm számomra, hogy az Athenaeum Kiadóval közösen pont az ő könyveivel szervezhetek ismét nyereményjátékot, és ajándékozhatunk meg közösen új élménnyel olvasókat.

A második nyereménykötet a szerző egyik legfájdalmasabb regénye, a Törékeny, amely számomra azért is kedved, mert ez volt az első regény, amit olvastam tőle. 

"Egy törékeny kislány, egy összetört anyai szív...

Egy házaspár mindennél jobban szeretne kisbabát. Nagy nehézségek után végre meg is születik Willow, aki sajnos súlyos csonttörékenységgel jön a világra. Hat éves koráig hetvenöt csontja törik el, még egy tüsszentés is életveszélybe sodorhatja. A család békéjét óhatatlanul is felborítja az állandó riadókészültség: az édesanya előző házasságából származó lánya egyre veszélyesebb módon igyekszik felhívni magára a figyelmet, a korábban boldog életet élő pár összekap minden apróságon, és az anya által elindított kártérítési per alperese pedig éppen egyetlen és legjobb barátnője.

A világhírű amerikai bestsellerszerző új regénye megmutatja, milyen könnyen elszakad a szeretetből és öncsalásból, kegyes hazugságokból és elhallgatásokból szőtt háló, és a zuhanás után rájövünk, milyen törékeny az életünk."

Ha kedvet kaptatok Ti is a kötethez, és még nincs ott a polcotokon, nincs más dolgotok mint megválaszolni az alábbi három kérdést, amelyhez az Athenaeum Kiadó oldala nyújt segítséget nektek!

1. Mi a címe a svéd Jonas Jonasson három eddig magyarul megjelent (vagy megjelenő) regényének?

2. Miért csodálatos Harry August élete Claire North regényében? (Mi a főszereplő különleges tulajdonsága?)

3. Mi a központi témája S. J. Watson A másik én című írásának?

A helyes válaszokat tehát 2015. október 31. szombat 23 óra 59 percig várjuk a konyvkritikanyeremenyjatek@gmail.com e-mail címre.