Az Ulpius-ház tavaszköszöntő krimijei - Nyereményjáték

Az Ulpius-ház idén tavasszal két remek regénnyel kedvezett a krmi-thriller műfaj kedvelőinek. És nem is akármilyen regényekről van szó: az egyik Steve Berry, a történelmi thrillerek mestere, a másik az igen sikeres Réti László választásokkal kapcsolatos remekműve. A regényeket most meg is nyerhetitek!

Steve Berry - Dan Brown, J. R. dos Santos mellett - hazánk egyik legkedveltebb történelmi thriller-szerzője. Regényei (legyenek azok önállóak vagy éppen a Cotton Malone-sorozat részei) egy-egy történelmi esemény, személy köré fonódnak, így már közelebbről megismerkedhettünk többek között a II. világháború idején létrejött borostyánszobával, a fatimai jóslattal, a templomosok rendjével vagy legutoljára az amerikai elnökökhöz fűződő elméletekkel. Legújabb, magyarul tizdeik regényében a Kolumbusz-titok nyomába ered.
Mi van akkor, ha minden, amit Amerika fölfedezéséről eddig tudtunk, egyszerűen hazugság? És, ha ez a hazugság csupán arra szolgált, hogy elfedje Kolumbusz 1492-es útjának valódi okát? Ez a több mint 500 éves titok egy csapásra át tudná alakítani az egész modern politikai világot… Tom Sagan, Pulitzer-díjas oknyomozó újságíró döbbenetes dolgokról írt riportokat a világ legforróbb pontjairól. Azonban, amikor az egyik közel-keleti sztoriját hamisítványként leplezik le, vége a szakmai karrierjének. Tehetetlenül vergődik a hazugságok hálójában, igazát, hogy a bukását egy ismeretlen ellenség szándékos félrevezető akciója okozta, nem tudja bizonyítani. De mielőtt még Sagan kétségbeesésében véget vetne életének, a sors közbeszól, egy rejtélyes ismeretlen képében, aki cselekvésre kényszeríti őt. Tom ezzel magára vonja a Magellán Ügyosztály, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma egyik legtitkosabb osztályának figyelmét. Ez a szervezet Amerika legkényesebb ügyeit intézi. Sagan egyszeriben egy nemzetközi bonyodalom kellős közepében találja magát, amelynek következményei nemcsak Washingtont ráznák meg, hanem Jeruzsálemet is. Belekényszerül egy macska-egér játékba, amelyben nem lehet tudni, ki barát és ki ellenség. Bécsbe, majd Prágába kerül, végül pedig Jamaika Kék-hegységébe, ahol az életben maradása a Kolumbusz rejtélytől függ.

Réti László - aki korábban Marcus Meadow néven jelentette meg krimijeit és humoros írásait - az utóbbi idők egyik legkedveltebb magyar szerzőjévé vált. Évente jelentkezik egy újabb történettel (legutoljára az olvasók kedvenc karakterét, Cameron Larkint helyezte ismételten középpontba A hasonmás című regényében), emellett napvilágot látnak régebbi alkotásai - jelentős átdolgozással. A most megjelent Vérvonal is egy korai regényének (Vér a véremből) átirata, amelyben a sztorit hazánkba helyezve egy ízig-vérig magyar politikai krimii született újjá.
Március közepe – Magyarország a parlamenti választások lázában ég. A kormányfő egész stábja éjt nappallá téve az újraválasztás sikerén dolgozik. Ám a miniszterelnök rosszul áll, ha nem történik valami, biztosan veszíteni fog. Eközben egy budapesti bankfiókban megismétlődik a móri tragédia. A rabló válogatás nélkül agyonlő mindenkit. A terrorelhárítás jelen lévő tisztje azonban végez a gyilkossal. A budapesti rendőrség nyomozni kezd az ügyben. Lovassy Márk, a nagy tapasztalatú, ám kiégett nyomozótiszt kapja a feladatot, hogy felderítse, ki és miért ölt a bankban. A rendőrség korlátozott kapacitását azonban újabb és újabb halálesetek teszik próbára. Két halott az Uzsoki utcai kórházban, egy újabb az Árpád hídon. Majd a bűnüldözők között is aratni kezd a halál. Lovassy egyre reménytelenebbül igyekszik tenni a dolgát, miközben a kormánypárti és az ellenzéki jelölt stábja egyaránt nyomást gyakorol rá. Főnökei hol támogatják, hol akadályokat gördítenek elé.

Ha valamelyik regény felkeltette az érdeklődésedet, 25% kedvezménnyel megvásárolhatod a kiadó honlapján, vagy éppen meg is nyerheted! Ehhez nem kell mást tenned, mit megválaszolni a lentebb feltett 5+1 kérdést, amely az Ulpius-ház Kiadó idei újdonságaihoz és várható megjelenéséhez kapcsolódik. 

A kérdések:

1. Mi a teljes neve és foglalkozása annak a hölgynek, aki a hamarosan megjelenő sorozat első kötetében egy "jégbefagyott Don Juanra" bukkan?
2. Hány éves volt Simon Jordan, amikor álmainak köszönhetően mindenét elvesztette?
3. Mi az ismert neve a művészvilágban Márta Alexnek, az Özséb - Egy öngyilkos Miskolcon című könyv szerzőjének?
4. Mely család életéről szól Bella Andre regénysorozata?
5. Milyen egy agglegény J. R. Ward legújabb regényének címe szerint?
+1. Sorolj fel három olyan sportolót, akinek az életrajzát a kiadó gondozásában jelenik meg / jelent meg!

FONTOS: A válaszokat NE ide, kommentben írjátok meg, hanem az oldal e-mail címére küldjétek! Illetve a válaszok mellett jelöljétek meg, melyik regényt szeretnétek megnyerni!

E-mail cím: konyvkritikanyeremenyjatek@gmail.com (FIGYELEM! A korábbi e-mail cím megváltozott, mivel a citromail rendszerével akadtak problémák!)

Tárgy: Ulpius-ház Nyereményjáték Tavasz

A játék határideje: 2014. 04. 18. 23:59

Nyeremények: 1-1 példány Steve Berry A Kolumbusz-affér, ill. Réti László Vérvonal című regényéből, amelyet az Ulpius-ház Kiadó ajánlott fel. A nyereményeket a nyertesek postai úton kapják meg. 

Sorsolás és eredményhirdetés: 2014. 04. 19.