Március 19-én érkezik a Fácángyilkosok!

Hazánkban is jó kritikai visszhangot kapott tavaly a Jussi Adler-Olsen regényéből készült mozifilm, a Nyomtalanul. Az alkotásról jómagam is pozitív véleménnyel voltam, sőt már akkor is megkockáztattam, hogy bizonyos tekintetben a film jobban sikerült mint a könyv. A döglött ügyekkel foglalkozó Q-ügyosztály esetei a hazai olvasóközönséget is megnyerték, az utolsó három kötet szinte rekordsebességgel jelent meg egymás után, és ha minden jól megy, akkor még ebben a félévben a kezünkbe vehetjük a Den Grænseløse címet viselő hatodik részt.

A 2014-ben készült Nyomtalanul azonban Dániában is kiemelkedően sikeres volt, így egy percig sem volt kétséges, hogy a második kötetet is megfilmesítik. Március 19-én (szinte napra pontosan egy évvel az első részt követően) pedig érkezik is a magyar mozikba a Fácángyilkosok. A főszerepben ismét Nikolaj Lie Kaast (Carl) és Fares Farest (Assad) köszönthetjük, előbbi igencsak felkapott sztár lett mostanában a dán filmiparban. A játékuk már az előző részben is kiemelkedő volt, az ajánlóból ítélve pedig ezúttal még inkább egymásra hangolódtak, és remek párost fognak ismételten alkotni. A rendezői székben ugyanúgy Mikkel Nørgaard foglal helyet, aki a Nyomtalanult is dirigálta. A forgatókönyvet Nikolaj Arcel és Rasmus Heistenberg írták. Ha hinni lehet a híreszteléseknek, a harmadik kötet (Palackposta) filmes munkálatai is lassan megkezdődnek, a főszereplők és az írók maradnak, a rendezést azonban Arcel vállalja magára.

A tovább után megtekinthetitek a film magyar szinkronos előzetesét, amelyből az alapsztorit is megismerhetitek. (A filmet Magyarországon a Vertigo Média Kft. forgalmazza.)